Title: Metin2 PvP Server Tanıtım Scripti İçin SEO Uyumlu 7 Gelişmiş ChatGPT Promptu
—
Selamlar değerli dijital geliştiriciler ve SEO stratejistleri,
Metin2 PvP sektörü, arama motoru rekabetinin en acımasız olduğu nişlerden biridir. Piyasada dolaşan, 2015′ten kalma, spagetti kodlarla yazılmış ve hiçbir semantik SEO altyapısı olmayan standart tanıtım scriptleriyle artık Google’da ilk sayfaya çıkmak imkansız. 2026′nın “Faydalı İçerik” (Helpful Content) güncellemeleri ve Core Web Vitals metrikleri, sadece hızı değil, kodun ve içeriğin E-E-A-T (Deneyim, Uzmanlık, Otorite, Güvenilirlik) standartlarını da acımasızca ölçüyor.
Kusursuz bir mimariye sahip, yapay zeka ayak izinden (footprint) tamamen arındırılmış ve organik trafiği mıknatıs gibi çekecek bir Metin2 PvP Tanıtım Scripti geliştirmek ve içeriklerini optimize etmek için kurguladığım 7 master promptu sizlerle paylaşıyorum.
Bu promptları doğrudan kopyalayıp kullanabilir, projenizin temelini saatler içinde atabilirsiniz.
—
🚀 Metin2 PvP Tanıtım Scripti İçin 7 Master Prompt
1. Veritabanı Mimarisi ve SEO Dostu URL (Slug) Kurgusu
“Sen kıdemli bir PHP/MySQL mimarısın. Sıfırdan bir Metin2 PvP Server Tanıtım scripti geliştiriyorum. Bana bu sistemin veritabanı (SQL) tablolarını oluştur. Tablolarda; server adı, zorluk derecesi (emek, orta, wslik), açılış tarihi, Discord/Site linkleri ve en önemlisi SEO için ‘seo_url’ (slug), ‘meta_title’ ve ‘meta_description’ sütunları kesinlikle yer almalı. Veritabanı mimarisini, sunucuyu yormayacak şekilde indeksleme (INDEX) mantığıyla yaz ve her tablonun ne işe yaradığını tek cümleyle açıkla.”
2. Güvenlik Odaklı Backend (PDO) ve Anti-Spam Ekleme Formu
“Scriptin ‘Server Ekle’ (CRUD - Create) aşaması için, kullanıcıların sunucularını sisteme ekleyebileceği PHP/PDO tabanlı backend kodunu yaz. Bu kod, Google SEO’sunu zehirleyecek XSS ve SQL Injection saldırılarına karşı %100 güvenli olmalı. Formdan gelen tüm verileri htmlspecialchars() ve strip_tags() ile filtrele. Ayrıca, aynı IP’den art arda server eklenmesini engelleyecek (Rate Limiting) basit bir zaman damgası (timestamp) kontrolü kurgula.”
3. Modern UI/UX ve Core Web Vitals Odaklı Frontend İskeleti
“Bu tanıtım scriptinin anasayfası için Vercel tasarım diline benzeyen; karanlık mod (Dark Mode) ağırlıklı, neon detayları olan, ultra hızlı ve minimalist bir HTML/Tailwind CSS iskeleti oluştur. DOM ağacını şişiren gereksiz div’lerden kaçın. Serverların listelendiği kartlarda (Grid yapı); server logosu, zorluk derecesi rozeti (badge) ve açılış tarihine kalan süreyi gösteren temiz bir tasarım kurgula. Kodlar Core Web Vitals’ın LCP ve CLS metriklerinden tam puan alacak sadelikte olsun.”
4. Yapısal Veri (JSON-LD) ve Rich Snippet Entegrasyonu
“Scriptin ‘Server Detay’ sayfası (single.php) için Google’ın arama sonuçlarında (SERP) yıldızlı ve detaylı görünmesini sağlayacak Schema.org JSON-LD yapısal veri kodunu yaz. Server bir oyun/yazılım ürünü olduğu için ‘SoftwareApplication’ veya ‘VideoGame’ şemasını kullan. Kodun içine dinamik PHP değişkenlerini ($server_name, $server_rating, $platform vb.) entegre edilecek şekilde şablonlaştır.”
5. LSI Odaklı Server Tanıtım Metni Üretici (Anti-AI Korumalı)
“Sen 10 yıllık deneyime sahip, Metin2 PvP sektörünün tüm jargonuna hakim bir SEO içerik yazarısın. [Server Adı] isimli, [Zorluk Derecesi, Örn: 1-99 Emek] yapısındaki server için bir tanıtım metni yaz. Google NLP algoritmalarının sevdiği [LSI Kelimeler: Lycan yok, simya yok, kuşaksız, eski TR tipi, editsiz pvp] kelimelerini metne tamamen organik bir dille yedir. Paragraf uzunluklarını asimetrik yap, ‘Sonuç olarak, Öte yandan’ gibi robotik bağlaçları KULLANMA. Eski günlerdeki lonca savaşlarının özlemini vurgulayan, tamamen insan elinden çıkmış hissiyatı veren samimi bir dil kullan.”
6. E-E-A-T Destekli Kılavuz/Blog Modülü İçeriği
“Sitenin otoritesini artırmak için blog modülüne bir rehber yazacağız. Konu: ‘2026 Yılında Uzun Ömürlü Emek Server Nasıl Anlaşılır?’. Bu içeriği, yıllarını bu oyuna vermiş tecrübeli bir oyuncu ağzıyla yaz. İçeriğe gerçekçi tavsiyeler ekle (örn: nesne market ekonomisi, GM yardımı kontrolü). Arama motorlarına uzmanlık (Expertise) ve güven (Trust) sinyali vermek için tarafsız, bilgilendirici ve hap bilgilerden oluşan listeleme (bullet point) yapısı kullan.”
7. Dinamik XML Sitemap ve Ping Mekanizması
“Scriptin SEO performansını otomatize etmek için, veritabanına eklenen her yeni serverı anında sitemap.xml dosyasına dahil eden ve bu sitemap’i Google’a otomatik olarak pingleyen (curl ile) bir PHP fonksiyonu yaz. Kod, sitenin kök dizinindeki sitemap dosyasını yormadan güncelleyecek temiz bir DOMDocument yapısında olmalı.”
—
💡 Geliştirici Günlüğü: Görünmezliği Korumak
Yapay zeka modellerinin ürettiği kodlar ve metinler ne kadar kusursuz olursa olsun, onları doğrudan yayına almadan önce kendi imzanızı atmanız şarttır.
Lokal Test Alanı: Kod mimarisini veya veritabanı şemanızı oluştururken, projelerinizin mahremiyetini korumak adına Ollama veya LM Studio gibi yerel (local) LLM’ler üzerinden testler yapın. Bu, projenizin ayak izini internetten uzak tutar.
İnsan Kusurları Bırakın: AI’ın yazdığı tanıtım metinlerine, oyun içi güncel bir espriyi, forum kültürüne ait yerel bir jargonu veya spesifik bir lonca muhabbetini manuel olarak ekleyin. Arama motoru botları mekanik mükemmelliği hemen fark eder; asimetrik cümleler ve sektörel pürüzler, metninizi “insanlaştırır”.
Hız Her Şeydir: Scriptin frontend tarafında jQuery gibi ağır kütüphaneler yerine saf Vanilla JS kullanarak istek (request) sayılarını minimumda tutun.
Piyasaya süreceğiniz yeni scriptin temiz mimarisiyle sıralamaları altüst etmesi dileğiyle. Kodlarınız hatasız, organik trafiğiniz bol olsun!